Pogoji poslovanja

PONUDBA ARTIKLOV

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne strani www.mojadekca.si ažurira in spreminja, vendar pa zaradi velikega povpraševanja včasih lahko pride do napake in izdelka ni na zalogi, v tem primeru vas bomo obvestili in vam v primeru predplačila vrnili kupnino.

POTRDITEV/ PREKLIC NAROČILA

Ko oddate naročilo, v roku dveh (2) delovnih dni na svoj elektronski naslov prejmete potrditev prejema le-tega.

Z namenom kvaliteno opravljenih storitev, točnosti dobave ali preverbe posredovanih podatkov naročila, si pridržujemo pravico do telefonskega kontaktiranja na posredovano telefonsko številko.

Naročilo je možno preklicati do primarne elektronske potrditve. Ko z naše strani prejmete potrditveno elektronsko sporočilo o prejemu naročila, se šteje, da je pogodba o nakupu sklenjena in je vaše naročilo v obdelavi.

V primeru, da naročen artikel ni na zalogi, vas o tem obvestimo s primarnim elektronskim sporočilom (potrditev naročila ali obvestilo o nemožnosti dobave).

NAČIN PLAČILA

  • z gotovino ob prevzemu pošiljke (odkupnina/po povzetju): skupaj s paketom prejmete položnico, ki jo poravnate poštnemu uslužbencu ali
  • z nakazilom na transakcijski račun (TRR - predračun): po potrjenem naročilu na vaš elektronski naslov prejmete predračun z vsemi podatki, potrebnimi za izvedbo plačila, naročilo pa odpremimo, ko je priliv viden na našem TRR.

VELJAVNOST PONUDBE, CENE IN POPUSTI

Pridržujemo si pravico do spremembe cen. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in veljajo do njihove vsakokratne spremembe.
Vse cene so v evrih. Cene artiklov ne vključujejo stroškov pakiranja in dostave. Davek na dodano vrednost ni obračunan skladno s 94. členom ZDDV-1.

Na spleti strani ali na drug način (npr. v poslanem paketu) so občasno objavljena oziroma priložena gesla, ki prinašajo določene popuste.
Popusti so lahko izraženi v procentih, določenih zneskih ali kot brezplačni artikli. Popusti veljajo le ob pravilni uporabi ter na način, ki je objavljen na tej spletni strani.
Popusti se nikoli ne seštevajo, ker so vedno vezani samo na eno naročilo. Popust velja na ceno artikla brez stroškov dostave.
V primeru, da ste dobili kodo za popust, jo ob naročilu vtipkajte v okence "Koda za popust". Kode s popusti imajo določeno obdobje veljavnosti, ki je navedeno ob sami kodi.

Veljavnost darilnega bona je tri (3) mesece od datuma nakupa.

STROŠKI DOSTAVE

Stroški pakiranja in dostave na enkratno naročilo znašajo 3,9 EUR.
Kupcu bo Pošta Slovenija ali drug dobavitelj pri plačilu po povzetju zaračunal še provizijo po veljavnem ceniku dobavitelja.

ROK DOSTAVE

Naročeni/kupljeni artikli bodo dostavljeni na katerikoli naslov na območju Republike Slovenije. Paket vam bo na navedeni naslov dostavljen v roku 5 do 8 delovnih dni od potrditve naročila, če ste se odločili za plačilo po povzetju in v roku 5 do 8 delovnih dni od prejema plačila na naš TRR, če ste se odločili za to plačilno opcijo.
V primeru, da dostava v navedenem roku ni mogoča, vas o tem nemudoma obvestimo. V tem primeru se poskusimo dogovoriti za kasnejši rok dostave ali vam vrnemo že plačano kupnino.

ODSTOP OD NAROČILA/POGODBE

Pri naročilu MojeDekce brez vezenine:
Kupec ima pravico, da v petnajstih (15) dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe oziroma naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev, kadar kupi artikel brez izdelane vezenine.
Rok za uveljavljanje te pravice teče od dneva, ko je kupec prejel blago,
Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.
Odstop mora biti podan pisno na naslov sedeža MojaDekca, Frankovo naselje 119, 4220 Škofja Loka ali po elektronski pošti na naslov info@mojadekca.si, sočasno s poslanim nerabljenim, nepoškodovanim in v originalni embalaži zapakiranim artiklom ter vso priloženo dokumetacijo (račun), na isti naslov: MojaDekca, Frankovo naselje 119, 4220 Škofja Loka.
Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.
Ob vračilu blaga mora kupec navesti sledeče osebne podatke: ime, priimek, naslov, telefonsko številko ter transakcijski račun (TRR) na katerega želi, da se vrne plačilo.
Plačilo bo na navedeni TRR vrnjeno najkasneje v 15 dneh od prejema sporočila o odstopu.

Pri naročilu MojeDekce z vezenino: Kupec nima pravice do odstopa od potrjene pogodbe o nakupu artikla z izdelano vezenino. Predmet naročila je namreč blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih kupca, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam in zaradi svoje narave ni primerno za vračilo.

ODGOVORNOST

Kupec na lastno odgovornost uporablja oziroma daje v uporabo kupljen artikel. Prav tako z nakupom nase prevzame tveganje za nastanek morebitnih poškodb na artiklu zaradi nepravilne ali nenadzorovane uporabe oziroma nepravilnega vzdrževanja.

Čeprav so na spletni strani fotografije dejanskih artiklov, je potrebno vse jemati kot simbolične. Dejanski odtenki barv odejic in vezenin lahko odstopajo od tistih, prikazanih na spletu.

Prodajalec je odgovoren za stvarne napake na blagu.
Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.
Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.
Pridržujemo si pravico do sprememb pogojev poslovanja brez predhodnega opozorila.

Varstvo osebnih podatkov

Z oddajo naročila se strinjate z obdelavo posredovanih osebnih podatkov.
Osebni podatki se bodo obdelovali skladno z veljavno zakonodajo, izključno za namen izvršitve naročila in se brez vaše izrecne privolitve ne bodo posredovali tretjim osebam ali uporabljali za drgačen namen od navedenega.
Osebni podatki bodo po izvršitvi naročila izbrisani, najkasneje v roku enega (1) leta.